Υλικά
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ με μισό κουταλάκι αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και τα βράζουμε για δέκα λεπτά, τα θέλουμε να κρατάνε να μην λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε τις φακές με νερό για 15-20 λεπτά αναλόγως, τις θέλουμε και αυτές να κρατάνε. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο με το μέλι.
- Σύνθεση της σαλάτας: Αναμειγνύουμε τα όσπρια με τα λαχανικά, τις ελιές, τα μυρωδικά, το λιωμένο σκόρδο και το λαδολέμονο αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ήπιες κινήσεις. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, ακόμα και την επόμενη ημέρα είναι πάρα πολύ νόστιμη! Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε