Ντοματοκεφτέδες

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Ντοματοκεφτέδες
  • Ντοματοκεφτέδες
  • Ντοματοκεφτέδες ένα πολύ καλοκαιρινό ορεκτικό, με όλα τα αρώματα της ελληνικής φύσης, φρέσκια ρίγανη, δυόσμο και θυμάρι σε συνδυασμό με φέτα και γραβιέρα. Το τέλειο συνοδευτικό για τη μπυρίτσα, βεραντάδα και καλή παρέα!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
24κεφτέδες 10λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κεφτέδες

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τις ντομάτες: Χαράζουμε την κάθε ντομάτα από κάτω σταυρωτά και τις ζεματίζουμε με καυτό νερό. Τώρα είναι έτοιμες να τις ξεφλουδίσουμε. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους, για μια ώρα τουλάχιστον.
  2. Ετοιμάζουμε το μείγμα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε ένα αρκετά πηχτό χυλό, αν σας φαίνεται αραιός προσθέστε λίγο αλεύρι, αν πάλι είναι πολύ πηχτός προσθέστε λίγο νεράκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία και με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνουμε το χυλό κουταλιά-κουταλιά στο ζεστό λάδι, περιμένουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά και γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Συνοδέψτε τους με στραγγιστό γιαούρτι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>