Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

ntolmadakia

  • Ντολμαδάκια γιαλαντζί
  • Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 25λεπτά 30λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Ξεπλένουμε τα φύλλα και τα ζεματίζουμε, για να ξαρμυρίσουν. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το ανακατεύουμε μαζί με τα πιπέρια και το αλάτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το κρεμμύδι με τα πιπέρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ντομάτα και την αγκινάρα πολύ ψιλοκομμένη και το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Η γέμιση πρέπει να είναι σχετικά αραιή για να βγουν τα ντολμαδάκια αφράτα στο τέλος.
  2. Τυλίγουμε σε ντολμά και τα αραδιάζουμε σε μια πλασοτέ (φαρδιά) κατσαρόλα, τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 λίτρο νερό περίπου, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για μισή ώρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για να μην μας ξετυλίξουν.
  3. Σερβίρουμε με γιαούρτι και μπόλικο λεμόνι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία! Αν τα φτιάξουμε τα ντολμαδάκια με φρέσκα φύλλα γίνονται ακόμα καλύτερα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>