Μπιφτέκια με τόνο και μπακαλιάρο στο φούρνο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
psarompiftekia
  • Μπιφτέκια με τόνο και μπακαλιάρο στο φούρνο
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού όπως γλώσσας ή πέρκας ή ακόμα και σολομού, εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο μπακαλιάρου έτοιμο ξαρμυρισμένο και μαζί με τον τόνο έδωσαν καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να φάμε ψάρι,δοκιμάστε τον! Συνδυάστε τα με την πατατοσαλάτα που δίνω σε άλλη συνταγή.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
12μπιφτέκια 15λεπτά 25λεπτά

Υλικά

  • 1κουτί τόνο μεγάλο
  • 1/2κιλόφιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο, ξαρμυρισμένο
  • 1/2κιλό πατάτες
  • 1/2ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1κουταλιά μαγιονέζα
  • 1κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 11/2κούπα γαλέτα
  • 1κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
Μερίδες: μπιφτέκια

Οδηγίες

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφού γίνουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κομματιάζουμε με το χέρι σε ένα βαθύ μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα θα ζεστάνουμε νερό και θα βράσουμε για 10 λεπτά τον μπακαλιάρο. Κατεβάζουμε από την εστία, βγάζουμε το ψάρι από το νερό του αφαιρούμε την πέτσα και το θρυμματίζουμε μέσα στο μπολ με την πατάτα. Προσθέτουμε τον τόνο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, γιατί τα ψάρια έχουν ήδη αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά να ενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε μαζί την γαλέτα και την πάπρικα και σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια κουταλιά νερό. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, ενώ βουτάμε τα χέρια μας σε ελαιόλαδο, όποτε είναι απαραίτητο για να μην κολλάει η ζύμη και να πλάθεται εύκολα, τα περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από τη γαλέτα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Μπορούμε και να τηγανίσουμε τα μπιφτέκια μας σε ηλιέλαιο, όμως τότε γίνονται πιο θερμιδοφόρα και μπορούμε να τα πούμε τότε ψαροκεφτέδες, οπότε προτιμήστε την επιλογή του φούρνου, πιο υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή . Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>