Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
mosxaraki-kolokythakia
  • Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα
  • Ένα απόλυτα "μαμαδίστικο" φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον πελτέ τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε ότι γάστρα έχετε και αραδιάζετε από πάνω τις πατάτες κομμένες σε φέτες και τα κολοκυθάκια.
  3. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για μια ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Ανοίγουμε τη γάστρα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να έρθει σε μέτρια θερμοκρασία και να βγάλει τη νοστιμιά του. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>