Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κρεμμυδάκια στιφάδου

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
mosxari-damaskina
  • Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κρεμμυδάκια στιφάδου
  • Ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας αλλά και πουρέ κολοκύθας ή ένα άγριο ρύζι στον ατμό αν θέλουμε να το κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικο. Δοκιμάστε το είναι ένα φανταστικό γλυκοπικάντικο φαγητό.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μερίδες 20λεπτά 75λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, στη συνέχεια βάζουμε το κρέας πάντα σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρει χρώμα, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το νερό και την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για τουλάχιστον μια ώρα(αν βιαζόμαστε μπορούμε να κλείσουμε σε χύτρα ταχύτητας για είκοσι λεπτά)
  2. Αφού περάσει η ώρα και το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά θα προσθέσουμε τα δαμάσκηνα και θα αφήσουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά και θα τελειώσουμε το φαγητό περιχύνοντας το μέλι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>