
- Μελιτζάνες παπουτσάκια με πουρέ πατάτας
- Ένα πολύ καλοκαιρινό πιάτο σε μια πιο ελαφριά εκδοχή αφού δεν το φτιάχνω με μπεσαμέλ όπως γίνεται συνήθως αλλά με πουρέ πατάτας. Μπορείτε να ψήσετε και τις μελιτζάνες και έτσι θα το φάτε χωρίς καθόλου ενοχές!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8παπουτσάκια | 50λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 4μεσαίεςμελιτζάνες
- 750γρμοσχαρίσιο κιμά
- 1μεγάλοξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1σκελίδασκόρδο στην πρέσα
- 1κονσέρβαντομάτα κονκασέ
- 1κουταλάκιπάπρικα γλυκιά
- 1κουταλιάKetch-up
- 1/2κουταλάκικανέλα
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 1φακελάκιπουρέ
- 250γργάλα φρέσκο 2%
- 500γρνερό
- 1κύβο λαχανικών φρέσκο του ψυγείου
- 1/2κουταλάκιαλάτι
- 1κούπα γραβιέρα τριμμένη
Μερίδες: παπουτσάκια
Οδηγίες
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση με το κοτσάνι για να κρατήσουν το σχήμα τους. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη γεμάτη με αλατισμένο νερό.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά: σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες: σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω για 25-30 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και διαλύουμε στο γάλα και το νερό, πριν προσθέσουμε την σκόνη πατάτας, ένα κύβο, προσοχή μειώνουμε το αλάτι που θα προσθέσουμε γιατί ο κύβος έχει αλάτι, Αυτό θα δώσει πολύ νοστιμιά στο πουρέ.
- Για τα παπουτσάκια: Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε μια λαμαρίνα, τις πατάμε με ένα πιρούνι για να κάνουμε χώρο να χωρέσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τον κιμά από πάνω και τέλος δυο μεγάλες κουταλιές πουρέ και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε