Μαρμελάδα φράουλα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
marmelada-fraoula
  • Μαρμελάδα φράουλα
  • Φραουλίτσα το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης, το φτιάχνουμε μαρμελάδα για να έχουμε όλο το χρόνο για το πρωινό μας, αλλά και για τα γλυκά μας όπως τα κέικ και το cheesecake!
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φράουλες. Στη συνέχεια περνάμε ελαφρά από το μούλτι λίγες-λίγες τις φράουλες, δεν θέλουμε να γίνουν χυλός αλλά να γίνουν μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να βγάλει την πηκτίνη του για τουλάχιστον 6 ώρες.
  3. Προσθέτουμε στην μαρμελάδα την αρμπαρόριζα και βράζουμε για για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να μένει στη ράχη της ξύλινης κουτάλας, τότε είναι έτοιμη. Προσοχή μην την παραβράσετε θα χαθεί το άρωμα των φρούτων.
  4. Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα ζεστή, σε γυάλινα βάζα που έχουμε αποστειρώσει σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά η μαρμελάδα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>