
- Μαρμελάδα βερίκοκο-πορτοκάλι
- Αυτά τα δύο πορτοκαλοχρυσαφένια φρούτα ταιριάζουν τέλεια σε μαρμελάδα. Αυτή τη συγκεκριμένη συνταγή με μόνο δύο κούπες ζάχαρη και την ξινούτσικη γεύση της θα τη λατρέψετε όπως εγώ, που έχει γίνει από τις κίτρινες μαρμελάδες νομίζω η κορυφαία μαρμελάδα. Να τη φτιάξετε οπωσδήποτε, τώρα που ακόμα έχει βερίκοκα!!!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
1500γρ | 10λεπτά | 40λεπτά |
Υλικά
- 1300γρβερίκοκα ώριμα, καθαρισμένα
- 3μεσαίαπορτοκάλια
- 2φλιτζάνιαζάχαρη
Μερίδες: γρ
Οδηγίες
- Παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια και στη συνέχεια τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό. Από το τρίτο πορτοκάλι κρατάμε την ψίχα, ψιλοκομμένη.
- Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα έξι με οχτώ κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα πορτοκάλια ( χυμό, ξύσμα και ψίχα), ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 10 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε τη μαρμελάδα στο πιατάκι αν έχει δέσει. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε