
- Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά
- Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8μανιτάρια | 10λεπτά | 12λεπτά |
Υλικά
- 8μεγάλαμανιτάρια
- 2μεσαίαπράσα
- 2κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο άνηθο
- 2κούπεςσπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2κούπαφέτα μαλακιά
- 1κούπαξινομυζήθρα
- 2κυταλιέςτριμμένη γραβιέρα
- πιπέρι- μοσχοκάρυδο
- λίγο ελαιόοαδο για το ράντισμα των μανιταριών
Μερίδες: μανιτάρια
Οδηγίες
- Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι θα σοτάρουμε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τον άνηθο, σκεπάζουμε το τηγάνι και περιμένουμε να πέσει ο όγκος του για 3-4 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τη φέτα, τη μυζήθρα και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να ενωθούν, αφήνουμε στην άκρη.
- Για τα μανιτάρια: Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια με το χέρι για να τα καθαρίσουμε, τους αφαιρούμε το ποδαράκι και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα και στα 8 μανιτάρια. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση από πάνω και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίδει ελαφρά η γέμιση. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΟ
Όντως είναι απίθανος συνδυασμός και μαζί με τα τυριά απογειώνεται η γεύση!