Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
manitaria-gemista
  • Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά
  • Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
8μανιτάρια 10λεπτά 12λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μανιτάρια

Οδηγίες

  1. Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι θα σοτάρουμε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο σπανάκι και τον άνηθο, σκεπάζουμε το τηγάνι και περιμένουμε να πέσει ο όγκος του για 3-4 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τη φέτα, τη μυζήθρα και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να ενωθούν, αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για τα μανιτάρια: Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια με το χέρι για να τα καθαρίσουμε, τους αφαιρούμε το ποδαράκι και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα και στα 8 μανιτάρια. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση από πάνω και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίδει ελαφρά η γέμιση. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

2 Responses to “Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά”

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>