
- Μακαρονοσαλάτα του καλοκαιριού
- Τώρα που τα καλοκαιρινά λαχανικά είναι στα καλύτερά τους φτιάξτε αυτή την φανταστική σαλάτα που είναι πολύ δροσερή αλλά και πικάντικη συγχρόνως. Προτιμήστε μίνι ζυμαρικά όπως πένες ή φαρφάλες και οπωσδήποτε να τα κρατήσετε al-dente για τέλειο αποτέλεσμα!
Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
10λεπτά | 10λεπτά |
Υλικά
- 1/2πακέτο μίνι πένες barilla
- 150γρφασολάκια φρέσκα
- 1μεσαίοκρεμμύδι ξερό σε μισοφέγγαρα
- 1σκελίδασκόρδο λιωμένο
- 1κούπαντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2κουταλιέςμαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2κουταλιέςελιές ψιλοκομμένες
- 200γρφέτα σε κυβάκια
- 1κουταλιάφύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 3κουταλιέςελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες, να είναι al-dente. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τις κρατάμε ζεστές.
- Βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά λίγο ακόμα, προσοχή δεν τα θέλουμε λιωμένα αλλά "ζωντανά".
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πένες, τα ζεστά λαχανικά, το μαϊντανό, τις ελιές, το βασιλικό, την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα από πάνω και αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε