Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και κρατσανιστό προσούτο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
makaronia-prosoyto
  • Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και κρατσανιστό προσούτο
  • Μια πανεύκολη μακαρονάδα αλλά και τόσο νόστιμη με τη σάλτσα ντομάτας να παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα από τα ιταλικά μπαχαρικά, Italian herbs όπως τα λέμε και τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το κρατσανιστό προσούτο απογειώνει αυτή την μακαρονάδα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5 15λεπτά 20λεπτά

Υλικά

  • 1πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης κατά προτίμηση
  • 1 1/2κουτί ντοματάκια πομοντόρια ολόκληρα
  • 1κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά italian herbs
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
  • 1κουταλιά ζάχαρη
  • 100γραμμάρια προσούτο υπάρχει και ελληνικό
  • 1κουταλιά κονιάκ
  • 6κουταλιές ελαιόλαδο
  • τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που θα βρούμε στο πακέτο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε φέτες, δεν μας ενδιαφέρει το μέγεθος αφού θα αλεστεί στη συνέχεια, μαζί με ολόκληρο το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτάκια.
  2. Με το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι πολτοποιούμε τη σάλτσα,την περνάμε από λεπτή σήτα και την ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, την αλατίζουμε με προσοχή γιατί τα μπαχαρικά περιέχουν αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει με ανοιχτό καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο γιατί γίνεται μια πολύ βελούδινη σάλτσα.
  3. Σε ένα τηγάνι θα βάλουμε μια κουταλιά λάδι και σε δυνατή φωτιά θα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο προσούτο για 3-4 λεπτά να γίνει τραγανό, σβήνουμε με το κονιάκ. Σερβίρουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας σάλτσα, από πάνω προσούτο και όσο τριμμένο τυρί θέλουμε. Φτιάξτε και μια πράσινη σαλάτα για να ολοκληρωθεί το γεύμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>