Μαγειρίτσα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
magiritsa
  • Μαγειρίτσα
  • Η παραδοσιακή μαγειρίτσα με πολλά χορταρικά και μανιτάρια πλευρώτους. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6μερίδες 60λεπτά 35λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Ζεματίζουμε τη συκωταριά σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά. Την βγάζουμε από το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και την κρατάμε στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια χωριστά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα μανιτάρια και και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμη, αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να πέσει ο όγκος των λαχανικών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το ένα ποτήρι νερό ακόμα ή και λίγο περισσότερο αν θέλετε τη μαγειρίτσα πιο ζουμερή, βράζουμε για 5 λεπτά. Εντωμεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι, κατεβάζουμε τη μαγειρίτσα από την εστία και προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμάκι στο αυγολέμονο, και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να ενωθούν οι γεύσεις και να μαλακώσει το ρύζι χωρίς να λασπώσει. Καλή επιτυχία από τη Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>