Λαζάνια με ανθότυρο και σάλτσα γιαουρτιού

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
lazania
  • Λαζάνια με ανθότυρο και σάλτσα γιαουρτιού
  • Για εμάς που τρώμε τα μακαρόνια όλων των ειδών και μας αρέσει και το τυρί είναι η ιδανική συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο πολύ, με άρωμα μεσογείου αφού βάζουμε βασιλικό αλλά και λευκά τυριά όπως το ανθότυρο αλλά και συγχρόνως είναι και ελαφρύ φαγητό. Είναι ένα πιάτο που βγαίνει σαν πρώτο σε ένα γιορτινό γεύμα, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα σε κάθε περίσταση.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6μερίδες 15λεπτά 32λεπτά

Υλικά

  • 6φύλλα λαζάνια πράσινα με σπανάκι
  • 12φύλλα λαζάνια κανονικά
  • 700γρ ανθότυρο Κρήτης ή ανθότυρο Άρτας
  • 200γρ φέτα μαλακιά
  • 2κουταλιές βασιλικό φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 400γργιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 αυγά
  • 2κουτιά ντομάτα κονκασέ
  • 1κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1κούπα ξινόγαλο
  • 4κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
  • 1κουταλιά ζάχαρη
  • 1σκελίδασκόρδο
Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Για τη σάλτσα ντομάτας: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ντομάτα, την ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μην είναι πολύ πηχτή η σάλτσα.
  2. Για τη γέμιση τυριών: σε ένα βαθύ μπολ με ένα πιρούνι θα λιώσουμε τα τυριά, θα προσθέσουμε τα δύο αυγά, το βασιλικό, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και θα αραιώσουμε με το ξινόγαλο, ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: σε ένα μπολ θα βάλουμε το γιαούρτι, το ένα αυγό και την παρμεζάνα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Για τη συναρμολόγηση: σε ένα πυρέξ 35X45 με θα βάλουμε 4-5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας, θα στρώσουμε τα πράσινα λαζάνια, όπως είναι ωμά αυτά δεν χρειάζονται βράσιμο και θα βάλουμε το μισό τυρί, και τη μισή σάλτσα ντομάτας, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και τέλος στρώνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

2 Responses to “Λαζάνια με ανθότυρο και σάλτσα γιαουρτιού”

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>