Κροκέτες μπακαλιάρου

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
kroketes mpakaliarou
  • Κροκέτες μπακαλιάρου
  • Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και όπως «επιβάλλει» η παράδοση στο τραπέζι πρέπει να έχουμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά! Φτιάξτε το μπακαλιάρο σε κροκετούλες μέσα στο τραγανό κουρκούτι που σας προτείνω και θα γίνει ανάρπαστος. Συνοδέψτε τες με σκορδαλιά εννοείτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
12κροκέτες 10λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κροκέτες

Οδηγίες

  1. Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, δηλαδή όλα τα παραπάνω χωρίς τον μπακαλιάρο και τα λάδια, τα χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη και αφήνουμε στη άκρη.
  2. Για τις κροκέτες: Αφαιρούμε από το φιλέτο το δέρμα και τα αγκάθια. Με τα χέρια μας πιέζουμε την ψίχα του ψαριού να γίνει σαν κιμάς. Πλάθουμε σε πλακέ κροκέτες, χωρίς να πιέζουμε πολύ για να κρατήσουν την υγρασία τους και να είναι ζουμερές.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετή ποσότητα λαδιού ( 1/3 ελαιόλαδο και 2/3 ηλιέλαιο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βουτάμε τις κροκέτες στο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Συμβουλές: Όποιος-α θέλει να αποφύγει τη διαδικασία να φτιάξει κροκέτες μπορεί, βέβαια να κόψει το μπακαλιάρο σε μερίδες και να ακολουθήσει τη ίδια διαδικασία, βουτώντας το μπακαλιάρο στο χυλό και τηγάνισμα. Στο κουρκούτι μπορούμε να βάλουμε ότι μυρωδικά θέλουμε ή και καθόλου, ιδανικά ταιριάζει με το ψάρι το δεντρολίβανο, που πρέπει να το κάνετε σκόνη σε ένα γουδί. Επίσης προτιμώ να παίρνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο που βρίσκουμε στη κατάψυξη μεγάλων σούπερ μάρκετ, για πιο σίγουρο αποτέλεσμα και λιγότερο κόπο.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>