Κρητικό πιλάφι με μοσχάρι και κοτόπουλο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
pilafi-kritiko
  • Κρητικό πιλάφι με μοσχάρι και κοτόπουλο
  • Στην κρητική κουζίνα συνηθίζεται να βράζουν μαζί παραπάνω από δυο είδη κρέατος και έτσι ο ζωμός γίνεται πολύ πιο γευστικός και ιδανικός για το κρητικό πιλάφι ή για να βράσουμε μακαρόνια και να τα σερβίρουμε με ξερό ανθότυρο Κρήτης.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6μερίδες 10λεπτά 50λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας για το βράσιμο του μοσχαριού για οικονομία χρόνου. Οπότε σε μια χύτρα θα βάλουμε το μοσχάρι, την ντομάτα και θα προσθέσουμε νερό μέχρι να είναι στο όριο να καλυφθεί το κρέας, αλατίζουμε και σκεπάζουμε τη χύτρα και από το σφύριγμα χρονομετρούμε 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το κοτόπουλο, ζεστό νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα για 20 λεπτά περίπου.
  2. Διαχωρίζουμε το κρέας από τον ζωμό και το κρατάμε στην άκρη ζεστό. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σήτα και μετράμε αναλογία ένα προς τρία, ρύζι- ζωμού και βάζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα ( βγαίνουν περίπου δέκα φλιτζάνια ζωμού οπότε θα χρησιμοποιήσετε 3 και κάτι φλυτζάνια ρύζι) να βράσει και τότε του προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμο ( πρέπει να έχει την υφή ιταλικού ριζότου) προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε για δέκα λεπτά να μουσκέψει και στη συνέχεια σερβίρουμε μαζί με το κρέας. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>