Κρέμα καταλάνα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
crema katalan
  • Κρέμα καταλάνα
  • Κρέμα καταλάνα την αποκαλούν οι Καταλανοί, κρεμ μπρουλέ οι Γάλλοι. Είναι μια λατρεμένη, πλούσια κρέμα που λιώνει στο στόμα με άρωμα κανέλας και εσπεριδοειδών. Μάλιστα οι καταλανοί την φτιάχνουν παραδοσιακά στη γιορτή του Αγίου Ιωσήφ.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4μπολάκια 10λεπτά 15λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μπολάκια

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα ξύσματα και το ξυλάκι κανέλας, τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν βράση, κατεβάζουμε από την εστία.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα 130 γρ. από τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ενσωματώνουμε στο ζεστό γάλα με γρήγορες κινήσεις για να μη μας κόψει το αυγό. Μοιράζουμε την κρέμα σε πυρεξάκια, τα αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες περίπου να κρυώσει η κρέμα.
  3. Βγάζουμε από το ψυγείο και με την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλίζουμε την κρέμα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>