
- Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πουρέ
- Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στη γεύση αλλά πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μπορεί άνετα να είναι ένα κυρίως πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με διαφορετικά είδη πουρέ όπως πουρέ κολοκύθας ή πουρέ κάστανου, τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 15λεπτά | 35λεπτά |
Υλικά
- 1κοτόπουλο ολόκληρο στα 10 κομμάτια
- 3κουταλιές ελαιόλαδο
- 1κουτίντομάτα κονκασέ
- 10δαμάσκηνα
- 1κουταλιά μέλι
- 1κουταλιάπετιμέζι
- αλάτι- πιπέρι
- 1κουταλιάμπούκοβο γλυκό
- 1πρέζαγαρύφαλο
- 1/4κουταλάκικανέλα
- 1ποτήριζωμό λαχανικών
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματά τους σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την ντομάτα αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
- Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τα δαμάσκηνα, θα δοκιμάσουμε αν θέλει αλάτι και θα και θα βάλουμε το μέλι και το πετιμέζι, αφήνουμε να βράσει άλλα δέκα λεπτά. Πριν το σερβίρουμε καλό είναι να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε