Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
kounoupidi
  • Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο
  • Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, που δεν το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας και όμως είναι τόσο θρεπτικό και τόσο νόστιμο. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και τόσο γευστική, με όλη την χειμωνιάτικη ελληνική φύση μέσα της, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας με το κουνουπίδι!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το πλένουμε καλά. Βάζουμε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη λεκάνη, ψιλοκόβουμε από πάνω το κρεμμύδι σε κυβάκια, το καρότο επίσης σε κύβους, ψιλοκόβουμε το σέλερι, το μαϊντανό και το σκόρδο. Μέσα στη λεκάνη προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά περίπου. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και είναι έτοιμα θα στύψουμε το λεμόνι και στο χυμό του θα διαλύσουμε το κορν- φλαουρ, προσθέτουμε το χυμό στο φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει και να δέσει η σάλτσα. Καταναλώνεται χλιαρό. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>