Κανελόνια με σπανάκι και λευκά τυριά

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Kanelonia-me-spanakiedited
  • Κανελόνια με σπανάκι και λευκά τυριά
  • Είναι ένα πιάτο αρκετά απαιτητικό στην παρασκευή του όμως είναι άλλο τόσο νόστιμο, ο απόλυτος τρόπος να φάει κανείς σπανάκι που σε συνδυασμό με την κρέμα, το γιαούρτι και τα τυριά όπως το ανθότυρο και το μανούρι το απογειώνουν. Φτιάξτε το για ένα κυριακάτικο τραπέζι και όλοι θα σας λατρέψουν.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
45κανελόνια 50λεπτά 40λεπτά

Υλικά

  • 650γραμμάρια σπανάκι φρέσκο καθαρό βάρος
  • 3κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1μεγάλο πράσο σε ροδέλες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/3ματσάκι άνηθο
  • 3κλαδάκια μυρώνια
  • 3κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 1/2ποτήρι γάλα φρέσκο 2%
  • 150γραμμάρια μανούρι
  • 150γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 1/3κουτιού ντομάτα στον τρίφτη
  • 2κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
  • 1χούφτα γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
Μερίδες: κανελόνια

Οδηγίες

  1. Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι για οικονομία χρόνου. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις τρεις κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμυδάκι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαραθούν καλά και να μην καούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, αλατίζουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι και κατεβάζουμε από την εστία, δεν θέλουμε να μαγειρευτεί απλώς να χάσει τον όγκο του.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε και τις άλλες τρεις κουταλιές λάδι και καβουρδίζουμε το αλεύρι για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε δυνατά να μην σβολιάσει η κρέμα, με το που κοχλάσει είναι έτοιμη και την κατεβάζουμε από την εστία.
  3. Αναμειγνύουμε τα χορταρικά με την κρέμα και θρυμματίζουμε τα τυριά με το χέρι, δοκιμάζουμε αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά να μην διαλυθούν εντελώς τα τυριά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στην κατσαρόλα που φτιάξαμε το σπανάκι, για να μην έχουμε επιπλέον πλύσιμο, θα ζεστάνουμε 2 κουταλιές λάδι και θα βράσουμε για 5 λεπτά την ντομάτα, κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα δύο υλικά, αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε την γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τα κανελόνια και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο να πάρουν χρώμα. Τα σερβίρουμε με μια κουταλιά φρέσκο γιαούρτι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>