Κέικ καρότου με αμύγδαλα χωρίς βούτυρο ή λάδι

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
Carrotcake

 

  • Κέικ καρότου με αμύγδαλα χωρίς βούτυρο ή λάδι
  • Αυτό το καροτοκέικ φτιάχνεται μόνο με μπόλικα καρότα και αμύγδαλα και με την κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης το τρώμε χωρίς ενοχές. Είναι μακράν το πιο εύκολο, ζουμερό και πρωτεϊνούχο κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
15λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια λυόμενη φόρμα 28 εκ.
  2. Στο μούλτι βάζουμε μαζί τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τα κάνουμε σχεδόν σκόνη, θέλουμε να "νιώθουμε" τα αμύγδαλα όταν θα τρώμε το κέικ.
  3. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ πολύ καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, το άρωμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά, σταδιακά ενσωματώνουμε τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Όταν κρυώσει καλά το κέικ μας το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>