
- Κέικ καρότου με αμύγδαλα χωρίς βούτυρο ή λάδι
- Αυτό το καροτοκέικ φτιάχνεται μόνο με μπόλικα καρότα και αμύγδαλα και με την κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης το τρώμε χωρίς ενοχές. Είναι μακράν το πιο εύκολο, ζουμερό και πρωτεϊνούχο κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
15λεπτά | 25λεπτά |
Υλικά
- 300γραμύγδαλα
- 300γρζάχαρη
- 400γρκαρότα τριμμένα
- 2κουταλάκιαξύσμα λεμονιού
- 1/2κουταλάκιεσάνς αμυγδάλου το βρίσκουμε σε είδη ζαχαροπλαστικής ή στα Σ/Μ
- 4μεσαίααυγά
- 80γραλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 16γρbaking powder
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια λυόμενη φόρμα 28 εκ.
- Στο μούλτι βάζουμε μαζί τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τα κάνουμε σχεδόν σκόνη, θέλουμε να "νιώθουμε" τα αμύγδαλα όταν θα τρώμε το κέικ.
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ πολύ καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, το άρωμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά, σταδιακά ενσωματώνουμε τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Όταν κρυώσει καλά το κέικ μας το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε