Ζουμερό λαχανόρυζο με πράσο και καρότο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
laxanorizo
  • Ζουμερό λαχανόριζο με πράσο και καρότο
  • Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα θα ζεστάνουμε το λάδι και θα σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί καλά και στη συνέχεια θα προσθέσουμε το λάχανο μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, βάζουμε τον μισό ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  2. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε την ντομάτα, το ρύζι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Τέλος θα προσθέσουμε την πάπρικα με τον άνηθο, τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή κατσαρόλα για 5 λεπτά ακόμα. Δεν θέλουμε να παραβράσει το ρύζι και να λασπώσει αλλά να είναι al dente.
  3. Όταν βράζουμε κοτόπουλο καλό είναι να κρατάμε το ζωμό του σε ένα γυάλινο βάζο στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιούμε σε τέτοια φαγητά όπως είναι το σημερινό ή για ένα ρυζότο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>