Γλυκόξινο κοτόπουλο

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
glykoxino-kotopoylo
  • Γλυκόξινο κοτόπουλο
  • Μια πολύ δροσερή και ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται στο λεπτό, και όμως είναι τόσο νόστιμη και με πικάντικη νότα. Είναι και μια εκδοχή του κοτόπουλου που λατρεύουν όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα. Δοκιμάστε την και αποφύγετε έτσι της ετοιματζίδικες λύσεις!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5 15λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το αλέυρι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτάκια ακόμα για να καβουρδιστεί το αλεύρι. Σβήνουμε με το ξίδι και τη σόγια και αφήνουμε να εξατμιστεί το ξίδι και προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν 4-5 λεπτάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το Ketch-up, το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί το κοτόπουλο έχει τη σόγια που είναι πολύ αλμυρή. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.
  3. Τώρα προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τον ανανά στο κοτόπουλο, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρεται με ρύζι basmati, που ταιριάζει τέλεια. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>