
- Γλυκόξινο κοτόπουλο
- Μια πολύ δροσερή και ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται στο λεπτό, και όμως είναι τόσο νόστιμη και με πικάντικη νότα. Είναι και μια εκδοχή του κοτόπουλου που λατρεύουν όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα. Δοκιμάστε την και αποφύγετε έτσι της ετοιματζίδικες λύσεις!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5 | 15λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 600γρφιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
- 1/2φλσουσαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2κσαλεύρι
- 1/3φλσόγια σως
- 1/2φλξίδι λευκό
- 1ποτήριαπό ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 1ξερό κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα
- 1κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
- 1κίτρινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
- 1μεγάλοκαρότο σε μπαστουνάκια
- 2κλωναράκιασέλερι ψιλοκομμένο
- 300γρανανά σε φυσικό χυμό
- 3κσspicy ketch-up
- 1/2φλχυμό ντομάτας
- 2κσκαστανή ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
Μερίδες:
Οδηγίες
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το αλέυρι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτάκια ακόμα για να καβουρδιστεί το αλεύρι. Σβήνουμε με το ξίδι και τη σόγια και αφήνουμε να εξατμιστεί το ξίδι και προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν 4-5 λεπτάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το Ketch-up, το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί το κοτόπουλο έχει τη σόγια που είναι πολύ αλμυρή. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.
- Τώρα προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τον ανανά στο κοτόπουλο, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρεται με ρύζι basmati, που ταιριάζει τέλεια. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε