Γαλατόπιτα με καραμέλα καστανής ζάχαρης

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone
galatopita
  • Γαλατόπιτα με καραμέλα καστανής ζάχαρης
  • Η πιο νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ, με άρωμα κανέλας, βανίλιας Μαδαγασκάρης, και λεμονιού. Μια απίθανη κρέμα που αν περισσέψει μπορεί να γίνει και μια κρέμα για γλυκιά μπουγάτσα.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά 35λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα,περίπου 5-6 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε τα καλά χτυπημένα αυγά, τα σποράκια βανίλιας και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25χ30, βάζουμε τη κρέμα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει η ζάχαρη από πάνω. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Συμβουλές της μαγείρισσας: Αν περισσέψει γαλατόπιτα, πράγμα σχεδόν αδύνατον, την βάζουμε στο ψυγείο και την επομένη φτιάχνουμε ατομικές μπουγάτσες με φύλλο σφολιάτας. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε, θα την κατασπαράξουν τα πιτσιρίκα και όχι μόνο.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on StumbleUponEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>