
- Βελουτέ σούπα με πορτοκαλί φακή
- Κάνει κρύο καιρός για σούπες...ειδικά αυτή τη σούπα πρέπει να τη φτιάξετε οπωσδήποτε όλοι και όλες, για την υφή της για τα αρώματά της και κυρίως για το πόσο θρεπτική και νόστιμη είναι αυτή η σούπα.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 10λεπτά | 15λεπτά |
Υλικά
- 1/2φλελαιόλαδο
- 1μεγάλοπράσο σε ροδέλες
- 1σκελίδασκόρδο
- 2μεσαίακαρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1μεγάλοκρεμμύδι ξερό χοντοκομμένο
- 1κγκουρκουμά
- 1/4κγκάρδαμο τριμμένο
- 1/4κγκύμινο
- 250γρπορτοκαλί φακή
- 1/2ποτηράκιλευκό κρασί
- 1μεσαίοπορτοκάλι με τη φλούδα, ακέρωτο, κομμένο στα τέσσερα
- 1λίτρονερό περίπου
- μαϊντανό
- κρουτόν για το σερβίρισμα
- πάπρικα για το σερβίρισμα, καυτερή κατά προτίμηση
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο , τα καρότα και περιμένουμε μέχρι να μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε τη φακή, τη φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το πορτοκάλι και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η φακή.
- Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε και ξαναφέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή βράζουμε λίγο παραπάνω μέχρι αν πετύχουμε την επιθυμητή υφή, δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε με κρουτόν και πασπαλίζουμε την σούπα μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, την πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο.Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε